BLOGI

Viestintätyö on tiimityötä

— Lotta Uusi-Rauva

Aloitin 6.6. maanantaina TET-viikon Groundissa. Halusin tietää millaista viestintäalalla on ja millaista työtä se on.

Heti toimistolle saapuessani sain kuunnella viikoittaista viestintäpalaveria. Palaverissa käytiin läpi viikon suunnitelmia ja mitä työtehtäviä kullakin on tulevalla viikolla. Sain ensimmäisenä päivänä seurata myös toista palaveria, jossa mukana oli Groundin asiakas Tiedekoulu.

Ensimmäisinä päivinä kaikki tuntui kieltämättä sekavalta, koska kaikki oli aivan uutta. Viestinnän maailma on monipuolinen ja laaja, ja tekeminen on paljon ajatustyötä ja suunnittelua. Sain kuitenkin paremman käsityksen eri ihmisten toimenkuvista, kun pääsin haastattelemaan työntekijöitä Groundin puolelta sekä mainostoimisto Briiffistä. Oli mielenkiintoista selvittää, mitä mainostoimistossa tehdään ja miten se eroaa viestintätoimistosta. Usealla haastattelemallani työntekijällä oli vaihtelevia töitä ja paljon projekteja meneillään. Haastatteluissa työn parhaiksi puoliksi nousivat asiakkaiden kanssa tehtävä yhteistyö ja yritysten auttaminen. Tulin tulokseen, että kaikki pitävät työstään todella paljon. 

Työilmapiiri oli kaikkiaan hyvin rento ja hauska. Kaikki tulivat hyvin toimeen ja olivat kavereita keskenään. Opin, että alalla voi myös vaikuttaa työpäiviinsä paljon esimerkiksi siinä, tekeekö töitä toimistolla vai etänä. Myös työpäivien aikatauluissa on joustoa tilanteen mukaan.

Toimistolla oli hyvät olosuhteet tehdä töitä. Sain oman toimipisteen ja kirjoittelin päivittäin muistiinpanoja ja havaintoja työstä ympärilläni. Osallistuin myös mielenkiintoiseen webinaariin.

Kaiken kaikkiaan viikko oli todella mielenkiintoinen ja opettavainen. Opin ainakin sen, että viestintätyössä tarvitaan paljon tiimityötä – niin työkavereiden kuin asiakkaidenkin kanssa.

Kirjoittaja on 7.-luokkalainen Lotta Uusi-Rauva Anna Tapion koulusta Pälkäneeltä.

Tilaa Grounded-uutiskirje

Haluatko Groundin ajankohtaiset asiat ja näkemyksen jatkossa suoraan sähköpostiisi?