BLOGI

Uteliaat kielipoliisit

Groundin Turun toimistossa viettämäni TET-viikko oli antoisa. Ensivaikutelmat toimistosta ja työilmapiiristä olivat alusta alkaen positiiviset, vaikka en itse työstä juuri mitään tiennytkään. Otettuani selvää yrityksen toiminnasta päässäni kuitenkin syttyi himmeä hehkulamppu, joka viikon myötä voimistui.

Miksi sitten oikein halusin Groundille työelämään tutustumaan? Groundilaiset, viestintäkonsultit, kielipoliisit, strategistit – miksi heitä sitten haluaakin kutsua – tarvitsevat työssään monia tietoja ja taitoja. Yksi tärkeimmistä on suomen kielen hallinta. On kyse sitten sisällöntuotannosta, suunnittelutyöstä, kouluttamisesta tai valmentamisesta, työssä tarvitaan sujuvaa kirjoitustaitoa.

Groundiin hakiessani en itse täyttänyt näitä kriteerejä. Yrityksen kiinnostava toimiala ja monipuoliset työtehtävät kuitenkin kannustivat minua hakemaan TET-paikkaa. Viikko osoitti, että toista samanlaista päivää ei ole, ja uudet haasteet, joita työssä riittää, odottavat joka päivä.

Ajan tasalla pysyminen, uutisten seuraaminen ja yhteiskunnallisista asioista välittyvä kiinnostus ovat tärkeä osa työtä. Yllättäviin tilanteisiin täytyy osata mukautua ja esimerkiksi erilaiset esiintymistilanteet kannattaa ottaa mahdollisuuksina.

TET-raporttini lisäksi tein Power Point -esityksen aluemarkkinoinnista ja haastattelin groundilaisia heidän työstään. Lisäksi valokuvasin Logomoa, Groundin toimistotilaa ja groundilaisia, ja sain tärkeitä vinkkejä ammattikuvaajalta. Viikon aikana opin viestinnän saloista ja markkinoinnista sekä siitä, kuinka tärkeää on ottaa asioista selvää ja viestittää asiat oikealla tavalla. Mikään minulle annetuista tehtävistä ei ollut helppo. Ne veivät aikaa mutta olivat opettavaisia, ja otin asioista mielelläni selvää.

Groundin työporukka tekee aivan mahtavaa työtä. Työkavereiden yhtenäisyys ja läheisyys sekä rento olemus tekivät päivistä mukavia. On upeaa huomata, kuinka paljon työ voi haastaa ja inspiroida, vaikka työmäärä on valtava. Onkin tärkeää, että viestintäkonsultti on utelias ja halu oppia uutta on suuri.

Kirjoittaja Aino Lahtinen Maunun koulun 9. luokalta vietti TET-viikon Groundin Turun toimistolla.

Tilaa Grounded-uutiskirje

Haluatko Groundin ajankohtaiset asiat ja näkemyksen jatkossa suoraan sähköpostiisi?