BLOGI

TET-viikko: Koirakuvauksia ja haastatteluja

Millainen on viestintätoimisto? Mitä taitoja ala vaatii? Mitä päivän aikana tapahtuu? Näitä kysymyksiä TET-harjoittelija Luka Sorainen pohti Groundilla.

Heti maanantaina toimistoon astuessani huomasin, että siellä oli erittäin hyvä ilmapiiri. Kaikki olivat hyviä kavereita keskenään. Viikkopalaverissa näin myös Helsingin toimiston työntekijät videopuhelun kautta. Groundilaiset ovat todella mukavia ja hyviä tyyppejä. Heillä on hauskaa keskenään. He osaavat ottaa rennosti, vitsailla ja nauraa, mutta ovat myös hyvin ammattimaisia ja suhtautuvat työhönsä vakavasti.

Tein viikon aikana monia eri asioita laidasta laitaan, aina koiran valokuvaamisesta viestintätoimistojen vertailuun. Ai miksi koiran? Koska Ground työstää asiakkaalleen Arjen sankarikoira -nimistä kampanjaa, jota varten otimme kuvia toimistokoira Donnasta. Haastattelin groundilaisia heidän töistään ja rooleistaan toimistolla. Kyselin myös koulutustaustoista ja viestintäalalle päätymisestä.

Viikon päätavoitteenani oli selvittää, mitä viestintäkonsultin työ oikeasti on. Ei siksi, että se olisi annettu minulle tehtäväksi vaan koska se myös kiinnostaa minua. Olen nimittäin usein kohdannut tilanteita, joissa en ole osannut selittää kavereilleni, mitä viestintäalan ammattilaisena työskentelevä äitini (ps. groundilaisia hänkin) oikein tekee. Groundilaisten avulla pääsin aika hyvin tavoitteeseeni.

Viestintäammattilaisten työ on selvästi kiireistä, ja työmäärä on suuri. Asiakkaita ja projekteja on paljon, ja groundilaisten pitää usein ravata Helsinki–Turku-väliä palavereissa ynnä muissa tapaamisissa. Ehkä juuri siksi työ vaikuttaa kiinnostavalta, ja kaikki groundilaiset näyttävät nauttivan työstään.

Viestintäyrittäjän poikana olen huomannut, että alalla ei ole säännöllisiä työaikoja. Usein työt kulkeutuvat mukana toimistolta kotiin, mikä aiheuttaa välillä stressiä mutta usein myös iloa.

Kirjoittaja Luka Sorainen Turun Vasaramäen yläkoulusta 9. luokalta vietti TET-viikon Groundissa.

Tilaa Grounded-uutiskirje

Haluatko Groundin ajankohtaiset asiat ja näkemyksen jatkossa suoraan sähköpostiisi?