Taste of -tapahtuma ensimmäistä kertaa SuomeenKansainvälisesti arvostettu Taste of -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Taste of Helsinki on designpääkaupunkivuoteen liittyvä nelipäiväinen (14.–17.6.) ruoka- ja juomafestivaali, joka vie makumatkalle Suomen parhaisiin ravintoloihin ja tarjoaa erilaista ohjelmaa kokkinäytöksistä ruoka- ja juomademonstraatioihin, tastingeihin ja livemusiikkiin.

Suomen korkeatasoinen ravintolakulttuuri tuodaan ensimmäistä kertaa esille laajana, kansainvälisenä ulkoilmatapahtumana. Taste of -lisenssin saanut Helsinki liittyy ensimmäisenä pohjoismaisena kaupunkina rikkaaseen ruokakulttuurien verkostoon, jossa on mukana Lontoon, Amsterdamin, Milanon, Johannesburgin ja Sydneyn kaltaisia kaupunkeja.

– Kun ensi vuonna mukaan tulee Pariisi, Rooma ja pari muuta kaupunkia, on Taste of -kaupunkeja jo 16. Konsepti on menestynyt kaikkialla loistavasti, ja Taste of Helsingistä on tarkoitus tehdä tänne jokavuotinen kesäjuhla, tapahtuman johtaja Barry MacNamara kertoo.

Suomen huippukokit yhteistyössä

Suomen parhaat ravintolat ja kokit eivät ole koskaan aiemmin tehneet näin laajamittaisesti yhteistyötä. Ravintolat tulevat Taste of Helsinkiin näyttämään niin suomalaiselle kuin kansainväliselle yleisölle, mitä maamme ruokakulttuuri maukkaimmillaan tarkoittaa.

Suomen parhaaksi ravintolaksi vuonna 2011 valitun Farangin huippukokki Tomi Björck on yksi tapahtuman mielenkiintoisimmista nimistä. Hänen mukaansa Taste of Helsinki on uusi merkkipaalu nousukiidossa olevalle modernille ravintolakulttuurillemme.

– Suomalaiset ovat vihdoin ymmärtäneet, että ruoka on elämysten maailma, jossa on valtavasti koettavaa. Parasta Taste of Helsingissä on juuri se, että ihmiset pääsevät maistelemaan melko edullisesti monien eri huippuravintoloiden tarjontaa, Björck toteaa.

Irlantilaismiehen lahja Suomelle

Tapahtuman taustalla on tarina irlantilaismiehestä, joka rakastui suomalaisnaiseen ja muutti hänen kanssaan Suomeen. Tapahtuman johtaja Barry MacNamara on kahden vuoden aikana hankkinut yksin tapahtumalle lisenssin Lontoosta, saanut linkitettyä sen designpääkaupunkivuoteen, järjestänyt tapahtumapaikan suomalaispoliitikkojen tuella ja koordinoinut kaikkia käytännön järjestelyjä.

– Tämä on ollut tunteikas ja haasteellinen matka, mutta olemme erittäin lähellä päämäärää. Jos olisin tiennyt 18 kuukautta sitten, kuinka vaikea ja riskialtis projekti tämä on, en välttämättä olisi lähtenyt tähän mukaan, MacNamara nauraa.

– Olen intohimoinen ruokaihminen, ja ajattelin puolisoni kanssa, että tässä olisi kiehtova mahdollisuus luoda jotain hienoa suomalaiselle ruokakulttuurille ja meille itsellemme.

Taste of Helsinki 2012
Aika ja paikka: 14.–17.6. Kansalaistorin puistossa Töölönlahdella.
Liput: Ennakkoon 18 euroa ja portilta 25 euroa.
Maistiaisten hinta: Alkuruuan kokoiset ruoka-annokset maksavat keskimäärin 5 euroa.
Valuutta: Maistiaisten ostoon käytetään markkoja, joita voi vaihtaa festivaalialueella. Yksi euro vastaa yhtä markkaa.
Ikäraja: Ei ikärajaa. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Alaikäiset vanhempien seurassa.
Kotisivut: http://www.tasteofhelsinki.fi

Yksi tapahtuman teemoista on ekologisuus. Kukin kävijä käyttää tastingeja lukuun ottamatta erilaisten juomien maisteluun vain yhtä viinilasia, ja kaikki ruokailuvälineet ovat kompostoitavia.

Lisätietoa:
Tapahtuman johtaja
Barry MacNamara
045 8873 220
barry@tasteofhelsinki.fi