Soneran Next Generation -seminaarissa puhutaan kestävyysurheilustaSuomen urheiluväki on jo pitkään haikaillut rakentavaa keskustelua huippu-urheilumme nykytilasta ja valmennusmetodeista. Nyt on aika ryhtyä toimiin.

Sonera Next Generation on aloittamassa neliosaisen seminaarisarjan, joka kokoaa yhteen tunnetuimmat asiantuntijat, urheilijat ja valmentajat keskustelemaan, miten suomalainen urheilu voisi vastata mahtimaiden kyytiin.

Seminaarisarja pyöräytetään käyntiin kestävyysseminaarilla 24. syyskuuta Kulttuuriareena Gloriassa Helsingissä.

”Meidän mielestämme on tärkeää, että pelkän puhumisen sijaan tartumme asiaan ja konkreettisesti täytämme lupauksemme urheilijoiden, valmentajien ja asiantuntijoiden välisen yhteistyön ja keskustelun edistämisestä yli lajirajojen”, Soneran brändijohtaja Sanna Wester toteaa.

Ensimmäisen seminaarin tavoitteena on saada aikaan aitoa vuoropuhelua kestävyyslajien edustajien välillä. Puheenvuoroissa ja keskusteluissa pyritään selvittämään, missä tilassa kukin suomalainen kestävyysurheilulaji tällä hetkellä on ja miten niiden valmennusta voitaisiin tulevaisuudessa entisestään kehittää.

NG-perhe paikalla

Puhujavieraiden lista on vaikuttava: seminaarin päävieraaksi on kutsuttu 800 metrin olympiakultamitalisti Vebjørn Rodahl, joka on nykyään mukana Norjan sprinttihiihtäjien maajoukkuevalmennuksissa.

Suomalaista näkemystä ja kokemusta seminaariin tuovat muun muassa kestävyysvalmentajat Ismo Hämäläinen, Reijo Jylhä ja Kari Ahonen. Paneelikeskusteluun on kutsuttu mukaan Olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola ja olympiavoittaja Lasse Virén.

”Olemme ylpeitä siitä, että Sonera on voinut järjestää tilaisuuden, jossa keskustelu nousee näin korkealle tasolle ja näin keskeisten ihmisten kesken. Uskon, että seminaarillamme voi olla todella kauas kantavia vaikutuksia”, Wester pohtii.

Seminaarissa ilahduttavaa on myös se, että Next Generation -urheilijat kerääntyvät jälleen saman katon alle. Urheilijat ottavat osaa seminaarissa viriävään keskusteluun.

”Koko urheilijaverkostomme yhteen saaminen on eri lajien kisa- ja leiriaikataulujen takia varsin haastavaa, mutta kun se onnistuu, on ilahduttavaa seurata sitä vuorovaikutusta ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta, joka ryhmään on muodostunut. Näemme sitä varmasti myös seminaarin aikana”, lupaa Wester.

Lisäksi seminaarissa julkistetaan Soneran teettämä kyselytutkimus, jonka teemana on urheilulajien välinen yhteistyö. Kysely suunnattiin suomalaisille valmentajille, jotka kertoivat mielipiteensä lajien välisen yhteistyön tarpeellisuudesta ja sen suurimmista haasteista.

Seminaarisarjan kolme jälkimmäistä seminaaria järjestetään vuoden 2010 lopun ja vuoden 2011 kevään aikana.