Mika Poutala Barcelonan EM-kisoihinPikaluistelija Mika Poutalaan voi törmätä yleisurheilun EM-kisoissa Barcelonassa. Sonera Next Generation -tiimin Poutala on elämänsä ensimmäisissä yleisurheilun arvokisoissa yllättävässä roolissa, eli toimittajan akkreditoinnilla. Mika raportoi omasta, urheilijan näkökulmastaan kisakokemuksiaan Soneran viestimiin.

Barcelonan hanke on osa Sonera Next Generation -sponsorointiohjelmaa, jossa 16 suomalaista eri lajin huippu-urheilijaa verkostoituu ja avartaa näkemystään omasta alastaan. Next Generation on toiminut jo kahdeksan vuoden ajan, ja yhteistyöllä tähdätään lajien ja urheilijoiden välisen vuorovaikutuksen lisäämiseen.

”Hieno juttu, että saimme Mikalle järjestymään tällaisen mahdollisuuden osallistua arvokisoihin eri roolissa kuin yleensä. Next Generation on olemassa juuri siksi, että haluamme antaa urheilijoille uusia näkökulmia ja kontakteja huippu-urheiluun. Mika tuottaa Barcelonasta blogi- ja kuvamateriaalia Soneran eri kanaviin. Voisin kuvitella, että Mikan havainnot ja ajatukset avaavat oivaltavasti huippu-urheilijoiden tuntoja kisatilanteista”, pohtii Soneran brändijohtaja ja sponsoroinnista vastaava Sanna Wester.

”Odotan innolla kisareissuani. Harva urheilija pääsee tutustumaan näin läheltä toisen lajin arvokisoihin ja median työskentelyyn vielä aktiiviaikanaan. Katselen kisatilanteita ja -olosuhteita tietysti huippu-urheilijan silmin, mutta toivottavasti opin uutta – ja erityisesti ymmärtämään myös toimittajia entistä paremmin. Kisamatka tuo takuulla eteen yllättäviä tilanteita, mutta yritän selvittää ne arvokisakävijän rutiinilla ja luovuudella”, sanoo Poutala erikoisesta pestistään. ”Se hyvä puoli tässä on, että en ehkä joudu omista kisasuorituksistani tällä kertaa yhtä lailla tilille kuin yleensä”, nauraa Poutala .

Mika matkaa paikan päälle tiistaina 27.7., ja kisamatka kestää perjantaihin. Mikan raportointia voi seurata Sonera Next Generationin nettisivuilla osoitteessa http://www.nextgene.fi ja NG-tiimin Facebook-sivuilla.