BLOGI

Loma loppu? Nämä viisi podcastia innostavat takaisin työmoodiin

— Groundilaiset

Heinäkuun helteet ovat näkökulmasta riippuen hellineet tai piinanneet lomailijoita. Kummin tahansa, nyt monet meistä palailevat työn ääreen uusin voimin ja ajatuksin. Viestintäkonsulttimme Jere kokosi yhteen viisi työhön paluuseen inspiroivaa podcastia, joissa käsitellään muun muassa työntekoa, viestintää ja organisaatiokulttuuria.

1. WorkLife with Adam Grant

Vietämme ainakin toistaiseksi noin neljänneksen elämästämme työpaikalla. Miksi emme nauttisi siitä, mitä teemme, kysyy organisaatiopsykologi, kirjailija ja TED-puhuja Adam Grant. Podcastissaan hän vierailee paikoissa, joissa asioita on tehty tavanomaisesta poiketen ja löydetty työelämään uusia, paremmin toimivia käytäntöjä ja toimintamalleja. Grant nostaa monesti esiin myös sen, kuinka suuri merkitys viestinnällä ja dialogilla on onnistumisissa ja menestyksessä. Vahva suositus tälle innostavalle ja laadukkaasti toteutetulle sarjalle, jota Inc.-lehti tituleeraa podcastien Porscheksi.

2. Steal my job – Marjaana Toiminen

Kuuntelin tätä podcastia purkaessani talomme yläkertaa. Porottava aurinko lämmitti huoneet, ja ampiaiset pörräsivät ympärilläni. Silloin toivoin, että olemassa olisi robotti, joka varastaisi ”työni”.

Podcastissa kaivellaan monitasoisesti jo käynnissä olevaa työn murrosta ja sen tuomia mahdollisuuksia uhkapuheen rinnalla. Liuta mielenkiintoisia vieraita ryydittää kiinnostavaa keskustelua sekä esittää uusia sovituksia työtä käsittelevistä biiseistä: kuuntelemisen arvoinen on varsinkin Olavi Uusivirran versio John Lennonin Working Class Herosta.

3. Unelmaduunarit-podcast – Satu Rämö, Hanne Valtari

Unelmahommissa-kirjan kirjoittaneet bloggaajat ja sekatyöläiset Hanne Valtari ja Satu Rämö ovat hommanneet podcastiinsa joukon mielenkiintoisia vieraita elämän eri osa-alueilta – vai kuinka kiinnostavalta kuulostaa Jani Toivolasta, Maaret Kalliosta ja Cheekistä koostuva tähtikaarti? Jaksot kestävät vajaasta puolesta tunnista kolmeen varttiin, ja niissä työn tekemistä ja siihen liittyviä asioita käsitellään uusista ja raikkaista näkökulmista.

4. How I Built This with Guy Raz

Tämä podcast ei suoraan liity työn tekemiseen vaan yritysten ja brändien syntyyn ja rakentamiseen. Raz haastattelee valtavan  määrän toimitusjohtajia ja toinen toistaan tunnetumpien brändien, kuten Dysonin, Dermalogican, Airbnb:n ja Instagramin, luojia. Vaikka omasta yrityksestä ei haaveilisikaan, tarjoaa Raz kumppaneineen vinkkejä lähes jokaisessa työssä menestymiseen. Aito luovuus ja uudella tavalla toimimisen merkitys korostuvat menestykseen vaikuttavina tekijöinä.

5. Safe for Work by Liz Dolan

Niken, National Geographicin ja Oprah Winfrey Networkin entisen markkinointijohtajan podcastissa puhutaan kaikesta työpaikkoihin liittyvästä: romansseista organisaatiokulttuuriin ja riskinottamisesta uusien työkavereiden kohtaamiseen. Safe for Work tarjoaa keskustelualustan niille lähes jokaista askarruttaville aiheille, joita voi olla vaikea nostaa esiin työyhteisön sisällä. Asioita lähestytään amerikkalaisen työkulttuurin näkökulmasta, mutta moni jakso kuitenkin käsittelee aiheita, jotka ovat universaaleja ja pätevät myös länsimaissa.

Työn iloa ja onnea lomalta paluuseen!

Tilaa Grounded-uutiskirje

Haluatko Groundin ajankohtaiset asiat ja näkemyksen jatkossa suoraan sähköpostiisi?