BLOGI

Instagram kasvoi aikuiseksi

— Anu-Elina Lehti

Ilmainen kuvienjakopalvelu ja sosiaalinen media Instagram aukesi 2010. Palvelusta tuli nopeasti suosittu. Techcruch.com uutisoi alkuvuodesta Instagramin kasvavan maailmanlaajuisesti nopeammin kuin muut suuret sosiaalisen median kanavat.

Instagram on lyhyen olemassaoloaikansa tuonut kaikkien tietoisuuteen termin ”selfie”. Maailmalla palvelua ovat innostuneet käyttämään etenkin julkisuuden henkilöt. Heille Instagram on tärkeä brändinrakennusväline, johon ollaan valmiita investoimaan paljon aikaa ja vaivaa. Esimerkiksi yhden maailman seuratuimman Instagram-käyttäjän, tosi-tv tähti Kim Kardashianin on uutisoitu ottaneen Thaimaan lomallaan huimat 1200 selfietä (!) yhden päivän aikana.

Instagramin kautta syntyy myös aivan uudenlaisia julkkiksia. Helsingin Sanomien NYT-liite teki viime syksynä jutun Kaarinassa asuvasta 16-vuotiaasta lukiolaispojasta Benjamin Peltosesta, jolla oli Instagramissa yli 80 000 fania.

Tänään Benjamin Peltosen seuraajien määrä on kasvanut jo reiluun 224 000. Hän on myös solminut levytyssopimuksen Warner Music Finlandin kanssa ja Peltosen esikoissingle Underdogs julkaistiin syyskuussa. Aika hyvin ihan tavalliselta suomalaiselta lukiolaispojalta!

Instagramista on lyhyen ajan sisällä tullut Twitterin ohella erittäin tärkeä paikka myös uutisvinkkejä etsiville toimittajille. Viihdelehdet tekevät tyypillisesti klikkiotsikoita julkkisten paljastavista Instagram-kuvista, mutta kesän 2014 aikana Instagramista tuli myös politiikan toimittajien kiinnostuksen kohde. Esimerkiksi mediasivusto Buzzfeed teki jutun venäläisen sotilaan Instagram-tilistä, joka paljasti miehen yhteyden Malaysia Airlinesin turmaan Ukrainassa.

Instagramista onkin mitä ilmeisimmin kasvamassa Twitterin veroinen väline maailman tapahtumien seurantaan.

Anu-Elina Lehti
Communications Consultant, Ground Communications

Tilaa Grounded-uutiskirje

Haluatko Groundin ajankohtaiset asiat ja näkemyksen jatkossa suoraan sähköpostiisi?